Sterke verhalen uit Las Vegas - Deel 1

Las Vegas is een stad waar elke dag miljoenen verhalen de ronde doen. Met elke dag een enorme hoeveelheid mensen die komen en gaan, is dit ook wel logisch. Het is dan ook geen verrassing dat Las Vegas één van de hotspots is voor verontrustende sterke verhalen die nog steeds aan kracht winnen naarmate de tijd verstrijkt en meer worden aangedikt.
Ik heb de meest bekende verhalen in artikel voor u opgezocht, zodat u zelf kunt beoordelen wat u gelooft of niet. Ik moet zeggen, ik ben een rationeel individu, maar Las Vegas kennende, zou het me niet verbazen als minstens de helft van deze voorvallen zijn gebaseerd op werkelijke (ijzingwekkende) gebeurtenissen.

Area 51/Men in Black

Natuurlijk moet ik beginnen met één van de meest populaire verhalen van Las Vegas: de beruchte Area 51 en de mannen in het zwart. Area 51 is altijd al een specifiek gebied voor zelfbenoemde ufologen en talloze UFO-fanatici geweest. Deze mensen zijn ervan overtuigd dat er een UFO in Roswell, New Mexico is neergestort en dat de biologische en technologische overblijfselen naar Area 51 zijn overgebracht om mee te experimenteren.
In 2013 staken deze geruchten opnieuw de kop op toen de CIA inderdaad bevestigde dat er op een plaats genaamd Area 51, gelegen in het zuiden van Nevada "luchtmacht experimenten met experimentele vliegtuigen" werden uitgevoerd. Plus dat er geruchten zijn dat een groep van hoge ambtenaren, genaamd de Men in Black (ja, de film is daadwerkelijk op dit gerucht geïnspireerd) waren gestationeerd en verantwoordelijk waren dat de buitenaardse activiteiten of waarnemingen geheim zouden blijven.

Lichamen van bouwvakkers begraven in de Hoover Dam

De Hoover Dam is gelegen op de grens van Nevada en Arizona. Het werd gebouwd tussen 1931 en 1935 in de tijd van de Grote Depressie. De bouw werd oorspronkelijk de Boulder Dam genoemd en werd op 30 september 1935 door president Roosevelt in werking gesteld. Een interessant feit is dat de bouw van de dam Lake Mead creëerde, één van de grootste kunstmatige meren ter wereld.
Een somberder feit van de dam heeft te maken met het aantal sterfgevallen tijdens de bouw. Naar schatting stierven 96-100 werknemers tijdens de bouw van dit enorme project. Er gaat een gerucht dat dit het gevolg zou zijn van warmte-beroertes, bedrijfsongelukken of koolmonoxidevergiftiging én er waren ook een aantal werknemers die in het beton vielen toe dit werd gegoten en nu voor altijd begraven zijn in de dam. De lichamen zijn echter nooit gevonden.