Disclaimer

registratie

De website is onderverdeeld in algemeen beschikbare informatie, en functionaliteiten die beschikbaar zijn na registratie. Registratie vindt plaats door het verstrekken van de gewenste gebruikersnaam en een e-mailadres aan decinema.be. Wanneer de registratie voltooid is wordt er een account aangemaakt. Dit account is bedoeld voor persoonlijk gebruik en is onderhevig aan enkele spelregels die via de "help"-link in het menu te lezen zijn. Wanneer door de beheerders van de website geconstateerd of vermoed wordt dat de gebruiker zich niet aan deze spelregels houdt, behoudt decinema.be zich te allen tijde het recht voor om het account te blokkeren of te verwijderen, en de toegang tot de website voor de gebruik op deze manier geheel of gedeeltelijk te ontzeggen.

persoonlijke informatie

Aan een account zijn door de gebruiker optioneel gegevens toe te voegen. Een deel van deze gegevens bestaat uit gegevens gekoppeld aan het account: persoonlijke gegevens, geplaatste stemmen, markeringen van meningen, een persoonlijke toplijst en films gekoppeld aan "Mijn Films"-lijsten. Met uitzondering van afgeschermde "Mijn Films"-lijsten zijn deze gegevens openbaar voor elke bezoeker van de website. decinema.be is niet verantwoordelijk voor indexering van deze gegevens door Google of andere zoekmachines. Deze gegevens blijven eigendom van de gebruiker behorende bij het account, en worden op verzoek binnen 48 uur verwijderd van de site. Bij het beëindigen van een account worden deze gegevens binnen zeven dagen automatisch verwijderd. Niet-openbaar gemaakte e-mailadressen zijn voor beheerders van de site wel inzichtelijk. Afschermde gegevens als niet-openbare filmlijsten en privéberichten zijn in theorie ook in te zien door de eigenaar van de site. Dit zal echter alleen gebeuren bij klachten door de ontvanger van een bericht, of bij een concreet vermoeden van misbruik.

bijdragen aan de site

Gebruikers kunnen bijdragen aan de site leveren in de vorm van berichten, forumtopics en toevoegingen en aanpassingen aan film- of regisseursinformatie. Deze bijdragen aan de site worden op het moment van plaatsen eigendom van de website en worden niet op verzoek verwijderd. Dit geldt ook voor verstuurde privéberichten die niet door de ontvanger zijn verwijderd.

auteursrechtelijk materiaal

decinema.be doet zijn best om de site vrij te houden van schending van copyright. Bij vaststelling van het plaatsen van auteursrechtelijk beschermd materiaal, direct of indirect, zal de betreffende gebruiker gewaarschuwd worden en de betreffende bijdrage binnen 48 uur verwijderd zijn. Mochten er ondanks deze inspanning toch nog onrechtmatig teksten, foto's, muziek, films of ander materiaal op de site geplaatst zijn kan contact opgenomen worden met de eigenaar van de site op info@decinema.be.

gebruik gegevens

Het overnemen van gegevens van decinema.be op ander websites is toegestaan met bronvermelding in de vorm van een link naar de bronpagina. Het geautomatiseerd raadplegen van de website voor persoonlijk gebruik is mogelijk door gebruik van de API. Gebruik van deze API voor commerciële doeleinden is niet toegestaan zonder explicite toestemming. decinema.be doet geen garanties over de beschikbaarheid van de website of de API, en de juistheid van de gegevens die hiermee te raadplegen zijn.

privacy

Het e-mailadres dat bij het registreren van een account wordt opgegeven, wordt permanent in een database opgeslagen ter identificatie van de betreffende gebruiker. Wanneer de gebruiker een aanpassing doet aan zijn account of bijbehorende informatie, wordt het bijbehorende ip adres tijdelijk opgeslagen in een logboek. Dit logboek wordt door beheerders van de website gebruikt om overtreding van eerder genoemde spelregels te kunnen constateren.